Hűtős juhtúrós-sajtos pogácsa
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Hozzávalók / 2 tepsinyi:
- 65 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 175g tejföl
- 2 tojássárgája + 1 egész kenésnek
- 125g juhtúró
- 1,5 dl tej + pici cukor + 3 dkg élesztő
- 25 dkg reszelt sajt vegyesen (füstölt és sima)
- kb 2 teáskanál só
- kb 20 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet megsózom és elmorzsolom a margarinnal. Összekeverem a reszelt sajttal.
- Hozzáadom a tejfölt, tojássárgákat, juhtúrót és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrom a tésztát, ha kell még megsózom. Egy tálba teszem a tésztát, lefedem és a hűtőben pihentetem egész éjszaka.
- Reggel kiveszem a tésztát, átgyúrom és hajtogatás nélkül kb 1,5-2 cm vastagra nyújtom. Kb 4,5 cm-es kiszúróval szaggatom, tepsibe pakolom. Tetejüket lekenem a tojással és megszórom a maradék sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőben szép barnára sütöm.