Hűtős juhtúrós-sajtos pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi

Hozzávalók / 2 tepsinyi:

  • 65 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 175g tejföl
  • 2 tojássárgája + 1 egész kenésnek
  • 125g juhtúró
  • 1,5 dl tej + pici cukor + 3 dkg élesztő
  • 25 dkg reszelt sajt vegyesen (füstölt és sima)
  • kb 2 teáskanál só
  • kb 20 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

  • A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet megsózom és elmorzsolom a margarinnal. Összekeverem a reszelt sajttal.
  • Hozzáadom a tejfölt, tojássárgákat, juhtúrót és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrom a tésztát, ha kell még megsózom. Egy tálba teszem a tésztát, lefedem és a hűtőben pihentetem egész éjszaka.
  • Reggel kiveszem a tésztát, átgyúrom és hajtogatás nélkül kb 1,5-2 cm vastagra nyújtom. Kb 4,5 cm-es kiszúróval szaggatom, tepsibe pakolom. Tetejüket lekenem a tojással és megszórom a maradék sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőben szép barnára sütöm.

További képek