Hűtős sajtos pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2 tepsi

Hozzávalók / 2 tepsi:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája + 1 egész kenésnek
  • 1,5 dl tej + 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2-2,5 teáskanál só

Elkészítés:

  • A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal.
  • Hozzáadom a tojássárgájákat, a felfuttatott élesztőt, 10 dkg reszelt füstölt sajtot és annyi tejfölt, hogy jól összegyúrható legyen. Ez nekem kb 2 evőkanálnyi volt. Alaposan begyúrom a tésztát és egy tálba teszem. Lefedem folpackkal és a hűtőben pihentetem éjszaka.
  • Másnap kinyújtom, és 1x hajtogatom. Kelesztem 15 percet. Kinyújtom és kb 2cm vastag darabokat szaggatok. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és megkenem a tetejüket tojással. Rárakom a maradék füstölt és trappista sajtot és 180°C-os sütőben szép barnára megsütöm.

Tippek


  • A tésztának nem kötelező egész éjjel a hűtőben lennie, ha nagyon sietünk elég neki 1-2 óra is a hidegen. Én azért hagytam éjjelre, mert szeretem reggelire a friss meleg pogácsát, de kétségtelen, hogy jót tesz neki az éjszakai pihentetés.

További képek