Juhtúrós hajtovány
Elkészítés: könnyű | Kb 40 db
Elkészítés: könnyű | Kb 40 db
Juhtúrós alap
Hozzávalók / Kb 40 db:
- 70 dkg liszt
- 35 dkg juhtúró
- 30 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 140 ml tejföl
- 2 dl tej + 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
Elkészítés:
- A juhtúrót összekeverem a margarinnal. A lisztet megsózom.
- A tejbe beleteszem a cukrot és meglangyosítom. Belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba téve felfuttatom.
- A lisztet összemorzsolom a margarinos juhtúróval, utána hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölt is.
- Alaposan összegyúrom a tésztát és letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem.
- A megkelt tésztát átgyúrom és elfelezem. Kinyújtom, amekkorára csak tudom.
Töltelék
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg füstölt sajt
- 25 dkg trappista sajt
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A sajtokat lereszelem és összekeverem. A puha vajat elkeverem a tojássárgájával.
- A kinyújtott tésztát megkenem a vajas tojással és megszórom a sajt felével. Szorosan feltekerem, mint a beiglit és háromszögeket vágok belőle. Sütőpapírozott tepsire pakolom és megkenem a tojással.
- A tészta másik felével ugyanígy járok el. Előmelegített 180°C-os sütőben szép barnára sütöm őket.
Tippek
- Ezt a tésztát nyugodtan betehetjük a hűtőbe dagasztás után, és akár reggel is megsüthetjük.