Kacsatepertős pogácsa
Elkészítés: könnyű | 25-27 db
Elkészítés: könnyű | 25-27 db
Hozzávalók / 25-27 db:
- 20 dkg kacsatepertő
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 14 dkg tejföl
- 2 teáskanál só
- 3 dkg élesztő + 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben.
- A tepertőt leturmixolom, de csak annyira, hogy pici darabok maradjanak benne.
- A liszthez hozzáadom a sót/tejfölt/tepertőt/tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt és jól bedagasztom a tésztát.
- Letakarva hagyom kelni fél órát.
- Ha megkelt újra átgyúrom és ha szükséges teszek még hozzá sót.
- 1x hajtogatom és újra hagyom pihenni 15 percet.
- Kinyújtom és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. 180°C-on kb 20-25 perc alatt kissé barnára sütöm.
Tippek
- Aki szereti tehet őrölt borsot a tésztájába attól még aromásabb lesz.