Kefíres pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2 tepsi

Hozzávalók / 2 tepsi:

  • 2,5 dl kefír
  • 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl langyos tej + 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

  • A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
  • A liszthez hozzáadom a sót és elmorzsolom benne a margarint.
  • Hozzáadom a tojássárgáját, a kefírt és a felfuttatott élesztőt és jól bedagasztom. Fél órát pihentetem.
  • A tésztát kinyújtom, megszórom a reszelt sajttal és 1x hajtogatom. 20 percet pihentetem.
  • Ezután újra kinyújtom, hajtogatom és pihentetem 20 percet. Ha szépen megkelt, kiszaggatom, megkenem a tetejüket a tojással és 180°C-on megsütöm a pogácsákat.