Kefíres pogácsa
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Hozzávalók / 2 tepsi:
- 2,5 dl kefír
- 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 dl langyos tej + 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
- A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
- A liszthez hozzáadom a sót és elmorzsolom benne a margarint.
- Hozzáadom a tojássárgáját, a kefírt és a felfuttatott élesztőt és jól bedagasztom. Fél órát pihentetem.
- A tésztát kinyújtom, megszórom a reszelt sajttal és 1x hajtogatom. 20 percet pihentetem.
- Ezután újra kinyújtom, hajtogatom és pihentetem 20 percet. Ha szépen megkelt, kiszaggatom, megkenem a tetejüket a tojással és 180°C-on megsütöm a pogácsákat.