Kiadós tökmagos szeletek
Elkészítés: könnyű | kb 25-30 db
Elkészítés: könnyű | kb 25-30 db
Hozzávalók / kb 25-30 db:
- 25 dkg sima liszt + 25 dkg rétesliszt
- 20 dkg zsír/margarin
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás a tetejére
- 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 4 dkg tökmag
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
- A liszteket összekeverem és jól megsózom. Kicsit elmorzsolom a zsírral/margarinnal.
- Hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrom a tésztát és fél órát pihentetem.
- Ha megkelt kinyújtom és 2 cm vastag és kb 8-10 cm hosszú rudakat vágok belőle.
- Megkenem a tojással és megszórom a tökmaggal. 180°C-on kb 20-25 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Tippek
- A tetejére szórhatunk más magkeveréket is, például lenmagot.