Kukoricás-baconos falatok
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 db
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 db
Hozzávalók / kb 10-12 db:
- 25 dkg bacon
- 1 doboz konzerv kukorica
- 25 dkg reszelt sajt
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl étolaj
- 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 teáskanál só
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A tojásokat felverem és egy kicsit kiveszek belőle a kész falatok lekenéséhez.
- A lisztbe beleteszem a maradék tojást, olajat, sót és a megkelt élesztőt és alaposan összegyúrom. Fél órát pihentetem.
- A bacont lepirítom, a kukoricát pedig lecsepegtetem.
- A tésztát kinyújtom és eloszlatom rajta a sajt háromnegyed részét. Megszórom a baconnal és a kukoricával és feltekerem, mint a beiglit.
- Háromszögekre vágom és sütőpapíros tepsibe rakosgatom.
- Megkenem a maradék felvert tojással és rászórom a sajtot. 180°C-on kb 20 percig sütöm, amíg szép barna lesz.