Kukoricás-baconos falatok

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 db

Hozzávalók / kb 10-12 db:

  • 25 dkg bacon
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 teáskanál só

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A tojásokat felverem és egy kicsit kiveszek belőle a kész falatok lekenéséhez.
  • A lisztbe beleteszem a maradék tojást, olajat, sót és a megkelt élesztőt és alaposan összegyúrom. Fél órát pihentetem.
  • A bacont lepirítom, a kukoricát pedig lecsepegtetem.
  • A tésztát kinyújtom és eloszlatom rajta a sajt háromnegyed részét. Megszórom a baconnal és a kukoricával és feltekerem, mint a beiglit.
  • Háromszögekre vágom és sütőpapíros tepsibe rakosgatom.
  • Megkenem a maradék felvert tojással és rászórom a sajtot. 180°C-on kb 20 percig sütöm, amíg szép barna lesz.

További képek