Mini sajtos kifli
Elkészítés: közepes | kb 24 db kifli
Elkészítés: közepes | kb 24 db kifli
Hozzávalók / kb 24 db kifli:
- 17 dkg olvasztott vaj
- 1 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
- 50 dkg liszt
- 6 dkg tejföl
- 1,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 35 dkg sajt
Elkészítés:
- A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom.
- A lisztben elkeverem a sót, beleteszem a tojássárgáját, 12 dkg olvasztott vajat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összeállítom a tésztát és addig dagasztom míg sima nem lesz. Hagyom kelni fél órát.
- Ha megkelt kinyújtom amekkorára csak tudom, megkenem 5 dkg olvasztott vajjal és megszórom 25 dkg sajttal. Feltekerem mint a beiglit, tálba teszem és megint kelesztem ezúttal kb 40 percet.
- Ha megkelt picit gyúrok rajta hogy egybe álljon és 3 felé osztom a tésztát. Minden gombócot kör alakúra nyútok ki, és 8 felé osztok. Kicsit nyújtok rajta és a szélesebb vége felöl feltekerem.
- Sütőpapíros tepsire pakolom, a tojást kicsit felverem és megkenem a kifliket. Rárakom a maradék sajtot és 180°C-on szép barnára sütöm őket.