Omlós sós teasütemény

Elkészítés: könnyű | kb 40-45 db

Hozzávalók / kb 40-45 db:

  • 20 dkg hideg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél evőkanál szezámmag
  • fél evőkanál hántolt tökmag
  • fél evőkanál hántolt napraforgómag

Elkészítés:

  • A lisztbe belekeverem a sütőport és a sót, aztán elmorzsolom a hideg vajjal.
  • Beleteszem a tojássárgáját és a tejszínt. Összeállítom a tésztát és hűtőbe teszem 30 percre.
  • Kinyújtom és 2cm magas 4 cm hosszú darabokat vágok belőle.
  • Sütőpapiros tepsibe rakosgatom és megkenem a tetejüket a tojással.
  • A tökmagot és a napraforgó magot külön külön ledarálom, és a szezámmaggal együtt a hasábok tetejére szórom.
  • 190°C-on szép pirosra sütöm őket.

Tippek


  • Ízlésünk szerint más magvakat is használhatunk, illetve egészben is hagyhatjuk őket.
  • Az eredeti recept szerint tejszínnel készítendő, de már készítettem tejjel is, és hasonlóan finom a végeredmény!

További képek