Omlós sós teasütemény
Elkészítés: könnyű | kb 40-45 db
Elkészítés: könnyű | kb 40-45 db
Hozzávalók / kb 40-45 db:
- 20 dkg hideg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál só
- 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
- fél teáskanál sütőpor
- fél evőkanál szezámmag
- fél evőkanál hántolt tökmag
- fél evőkanál hántolt napraforgómag
Elkészítés:
- A lisztbe belekeverem a sütőport és a sót, aztán elmorzsolom a hideg vajjal.
- Beleteszem a tojássárgáját és a tejszínt. Összeállítom a tésztát és hűtőbe teszem 30 percre.
- Kinyújtom és 2cm magas 4 cm hosszú darabokat vágok belőle.
- Sütőpapiros tepsibe rakosgatom és megkenem a tetejüket a tojással.
- A tökmagot és a napraforgó magot külön külön ledarálom, és a szezámmaggal együtt a hasábok tetejére szórom.
- 190°C-on szép pirosra sütöm őket.
Tippek
- Ízlésünk szerint más magvakat is használhatunk, illetve egészben is hagyhatjuk őket.
- Az eredeti recept szerint tejszínnel készítendő, de már készítettem tejjel is, és hasonlóan finom a végeredmény!