Sajtgolyó

Elkészítés: könnyű | kb 55 db

Hozzávalók / kb 55 db:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg parmezán
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 2 nagy csipet só
  • fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A lisztet elmorzsolom a sóval és a vajjal. A sajtokat lereszelem.
  • Összekeverem az összes hozzávalót és lisztezett kézzel kis golyókat formázom.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom őket és 180°C-on kb 18-20 percig sütöm, míg az alja már picit elkezd barnulni. Gyorsan kiszedem és rácsra teszem őket hűlni.

Tippek


  • Készíthetjük csak trappista sajtból is vagy kombinálhatunk különböző keményebb sajtfajtákat is.
  • A golyókat nem szabad túlsütni, mert megkeményednek. 15 perc után már nézzünk a talpukra, ha már kicsit barna kész is.

További képek