Sajtgolyó
Elkészítés: könnyű | kb 55 db
Elkészítés: könnyű | kb 55 db
Hozzávalók / kb 55 db:
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg parmezán
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg puha vaj
- 2 nagy csipet só
- fél teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsolom a sóval és a vajjal. A sajtokat lereszelem.
- Összekeverem az összes hozzávalót és lisztezett kézzel kis golyókat formázom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom őket és 180°C-on kb 18-20 percig sütöm, míg az alja már picit elkezd barnulni. Gyorsan kiszedem és rácsra teszem őket hűlni.
Tippek
- Készíthetjük csak trappista sajtból is vagy kombinálhatunk különböző keményebb sajtfajtákat is.
- A golyókat nem szabad túlsütni, mert megkeményednek. 15 perc után már nézzünk a talpukra, ha már kicsit barna kész is.