Sajtkrémes pogácsa

Elkészítés: könnyű | kb 50 db

Hozzávalók / kb 50 db:

  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg sajtkrém
  • 2 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő + 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojássárgája + 1 egész a tetejére

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben.
  • A lisztet megsózom és elmorzsolom benne a margarint.
  • Hozzáadom a tojás sárgáját, a sajtkrémet és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztom és hagyom kelni fél órát.
  • Kinyújtom, becsíkozom a tetejét és tetszés szerint kiszaggatom. Lekenem a tojással.
  • 180°C-os sütőben kb 20-25 percig sütöm, míg szép barna lesz.