Sajtos fánk csónak
Elkészítés: közepes | Kb 22 db
Elkészítés: közepes | Kb 22 db
Fánk tészta
Hozzávalók / Kb 22 db:
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 6 tojás
Elkészítés:
- A vajat a tejjel összeforralom, hozzáadom a sót és a lisztet.
- Mikor már rugalmas labdává állt össze 1 percig keverem (megcsípetem).
- Lehúzom a tűzről és hűlni hagyom. Ha már kissé langyosabb egyesével hozzáadom a tojásokat és mindegyikkel alaposan elkeverem.
- Habzsákba töltöm a tésztát, tepsibe halmokat nyomok és 200°C-on 10 percig aztán lejjebb veszem a hőt és 180°C-on újabb 10 percig sütöm.
- Ha már szép barnák akkor gyorsan kiveszem és hagyom hadd essen össze csónak formává.
Sajtkrém
Hozzávalók:
- 22 dkg sajt + 15 dkg a tetejére
- 3 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
- Összemelegítem a tejszínt a sajttal/sóval/tojássárgájával.
- Ha már jó sűrű és krémes akkor leveszem a gázról és kihűtöm.
- Belekeverem a vajat és simára keverem.
- Habzsákba töltöm és megtöltöm a csónakokat. Megszórom a reszelt sajttal és tálalásig hűtőbe teszem.
Tippek
- Ennél a receptnél direkt gyorsan vegyük ki a sütőből a megsüt tésztát mert azt szeretnénk ha összeesnének csónak alakzatra.
- Ha nagy betölthető fánkokat szeretnénk akkor a sütési idő végén a sütőt kapcsoljuk le, támasszuk ki egy fakanállal és hagyjuk bent a fánkokat további 10percig. Így nem fognak összeesni mert a felesleges gőz távozik.