Sajtos fánkpuffancs
Elkészítés: közepes | 30-35 db
Elkészítés: közepes | 30-35 db
Hozzávalók / 30-35 db:
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 17 dkg liszt
- 17 dkg reszelt sajt
- 4 tojás (M)
- 1,5 teáskanál só
Elkészítés:
- A tejet a vajjal és a sóval forráspontig melegítem. Mikor elkezd forrni, beleszórom egyben az összes lisztet és 1 percig keverem (megcsípetem).
- Mikor összeállt egy rugalmas labdává, átrakom egy nagyobb tálba és keverem, hogy kicsit hűljön.
- Ha már nem forró, mehetnek bele egyesével a tojások, mindegyikkel jól elkeverem. Végül hozzáadom a sajtot és simára keverem.
- Nagy csillagcsöves erősebb habzsákba töltöm és kis halmokat nyomok a sütőpapírra. Tetejüket hideg vizbe mártott ujjal picit lenyomom, ne legyenek kiálló részek mert megég. 200°C-os sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütöm.
Tippek
- A képeken dupla adag elkészítése látható, mivel egy adag túl gyorsan elfogy.
- A lisztet mindig egyben adjuk hozzá, különben csomós lesz.
- Érdemes többféle sajtot használni hozzá, én füstöltet, goudát és trappistát kombinálok.