Sajtos háromszög
Elkészítés: könnyű | kb 70 db
Elkészítés: könnyű | kb 70 db
Hozzávalók / kb 70 db:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt)
- 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
- 2,5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- ízlés szerint só
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
- A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt. Meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és elmorzsolom a margarinnal.
- Összekeverem a sajttal, tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel. Alaposan bedagasztom a tésztát és letakarva kb 30 percet kelesztem.
- Lisztezett deszkán átgyúrom, kb 1 cm vastagra nyújtom. Háromszögeket szaggatok és sütőpapírozott tepsibe pakolom. Tetejüket tojással lekenem és megszórom a szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) szép barnára megsütöm.
Tippek
- Mivel nem volt háromszög kiszúró formám, így sziveket szaggattam és levágtam a tetejüket, így kaptam meg a háromszöget.