Sajtos roló
Elkészítés: közepes | kb 17-18 db
Elkészítés: közepes | kb 17-18 db
Roló
Hozzávalók / kb 17-18 db:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- étolaj (a rolóformák lekenéséhez)
Elkészítés:
- A leveles tésztát kitekerem, lisztezem, kicsit nyújtok rajta és kb 2-2,5 cm széles csíkokat vágok belőle. Rátekerem a beolajozott formákra, kicsit fedjék egymást.
- Megkenem a felvert tojással és 200°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt szép barnára sütöm. Várok pár percet, hogy hűljön és meg tudjam fogni a formát, utána finom de határozott csavarással óvatosan lehúzom a formákról.
Sajtkrém
Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt sajt (füstölt és sima)
- 3 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 3/4 teáskanál só
Elkészítés:
- Összemelegítem a tejszínt 20 dkg sajttal, a sóval és a tojássárgájával. Takarék lángon egyfolytában kevergetem. Ha már jó sűrű és krémes, akkor leveszem a gázról és egy tálba öntöm, folpackkal lefedem. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm.
- Hozzáadom a vajat és mixerrel simára keverem. Beteszem a hűtőbe, hogy a vaj összefogja minimum 2 órára de legjobb egész éjszakára.
- Felhasználás előtt a krémet átkeverem, habzsákba töltöm és betöltöm a rolókat. Végeit a maradék reszelt sajtba mártom. Tálalásig hűtőbe teszem.
Tippek
- Nem szabad sokáig főzni a sajtkrémet, csak amíg éppen jól besűrűsödik, különben kicsapódhat a tojás! Ha már elég sűrűnek érezzük, vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
- Érdemes rögtön dupla adagnyi tésztát és krémet készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy. A képeken dupla adagnyi rolók szerepelnek!