Sajtos roló

Elkészítés: közepes | kb 17-18 db

Roló


Hozzávalók / kb 17-18 db:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • étolaj (a rolóformák lekenéséhez)

Elkészítés:

  • A leveles tésztát kitekerem, lisztezem, kicsit nyújtok rajta és kb 2-2,5 cm széles csíkokat vágok belőle. Rátekerem a beolajozott formákra, kicsit fedjék egymást.
  • Megkenem a felvert tojással és 200°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt szép barnára sütöm. Várok pár percet, hogy hűljön és meg tudjam fogni a formát, utána finom de határozott csavarással óvatosan lehúzom a formákról.

Sajtkrém


Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt (füstölt és sima)
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3/4 teáskanál só

Elkészítés:

  • Összemelegítem a tejszínt 20 dkg sajttal, a sóval és a tojássárgájával. Takarék lángon egyfolytában kevergetem. Ha már jó sűrű és krémes, akkor leveszem a gázról és egy tálba öntöm, folpackkal lefedem. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm.
  • Hozzáadom a vajat és mixerrel simára keverem. Beteszem a hűtőbe, hogy a vaj összefogja minimum 2 órára de legjobb egész éjszakára.
  • Felhasználás előtt a krémet átkeverem, habzsákba töltöm és betöltöm a rolókat. Végeit a maradék reszelt sajtba mártom. Tálalásig hűtőbe teszem.

Tippek


  • Nem szabad sokáig főzni a sajtkrémet, csak amíg éppen jól besűrűsödik, különben kicsapódhat a tojás! Ha már elég sűrűnek érezzük, vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
  • Érdemes rögtön dupla adagnyi tésztát és krémet készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy. A képeken dupla adagnyi rolók szerepelnek!

További képek