Szezámmagos sajtos pogácsa

Elkészítés: könnyű | 40 db

Hozzávalók / 40 db:

  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 1,5 dl langyos tej + 4dkg élesztő + 1 tk cukor

Elkészítés:

  • Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
  • Lisztet elmorzsolom a sóval/margarinnal/sajttal.
  • Beleteszem a tojást és a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztom. Fél órát kelesztem.
  • Kiszaggatom, tetejét megkenem tojással és megszórom a szezámmaggal.
  • 180°C-on kb 25 perc alatt szép barnára sütö.

Tippek


  • Ebből a receptből a sajtot nyugodtan ki lehet hagyni, anélkül is finom.
  • Tetejére más magvakat is szórhatunk.