Szezámmagos sajtos pogácsa
Elkészítés: könnyű | 40 db
Elkészítés: könnyű | 40 db
Hozzávalók / 40 db:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2 tojássárgája + 1 a kenéshez
- 4 evőkanál szezámmag
- 1,5 dl langyos tej + 4dkg élesztő + 1 tk cukor
Elkészítés:
- Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
- Lisztet elmorzsolom a sóval/margarinnal/sajttal.
- Beleteszem a tojást és a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztom. Fél órát kelesztem.
- Kiszaggatom, tetejét megkenem tojással és megszórom a szezámmaggal.
- 180°C-on kb 25 perc alatt szép barnára sütö.
Tippek
- Ebből a receptből a sajtot nyugodtan ki lehet hagyni, anélkül is finom.
- Tetejére más magvakat is szórhatunk.