Tökmagos-füstölt sajtos pogácsa
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Hozzávalók / 2 tepsi:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
- 2 evőkanál tejföl
- 15 dkg reszelt sajt (füstölt és trappista)
- 1,5 dl langyos tej+3 dkg élesztő + 1tk cukor
- 10 dkg hántolt tökmag
Elkészítés:
- Tökmagot serpenyőbe teszem, fél teáskanál sóval megszórom és kicsit megpirítom.
- Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben a cukorral. Közben a lisztet elmorzsolom a margarinnal és ízlés szerint megsózom.
- Beleteszem a tojássárgáját/tejfölt/sajtot és a felfuttatott élesztőt. Jól bedagasztom.
- Ha szépen összeállt hozzáadom a tökmag ¾ részét a többit elteszem a tetejére. Hagyom kelni fél órát.
- Kiszaggatom, megkenem a tetejét tojással és megszórom a maradék tökmaggal.
- 180°C-on sütöm kb 25 percig amíg szépen megbarnul.