Túrós pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2,5 tepsinyi

Hozzávalók / 2,5 tepsinyi:

  • 65 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2 tojássárgája + 1 egész a kenéshez
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 dl tej + 3 dkg élesztő + 1 teáskanál cukor
  • kb 15 dkg trappista sajt a tetejére

Elkészítés:

  • A tejet a cukorral egy nagy bögrében meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt. Elkeverem és meleg vizes tálba állítom, míg felfut.
  • A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal. Ha felfutott az élesztő beleöntöm a lisztbe, hozzáadom a tojássárgájákat és a túrót. Alaposan összegyúrom a tésztát és letakarva 40 percig kelesztem.
  • Ha megkelt kinyújtom, hajtogatom és letakarva 20 percig kelesztem. Ezt újra megismétlem.
  • Végül kb 1,5-2 cm vastagra nyútom és 3,5 cm kiszúróval szaggatom. Sütőpapiros tepsibe pakolom, tetejüket lekenem tojással. Kis sajtot teszek mindegyik tetejére és 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) szép barnára megsütöm.

Tippek


  • Ízlés szerint sózzunk, mikor összegyúrtuk a tésztát kóstoljunk!

További képek