12 hasznos infó sütögetéseimről
- Mindent amit sütni kell azt alsó-felső sütéssel és középső bordamagasságon teszem.
- A receptekhez a hozzávalókat mindig elő- és kikészítem, hogy ne akkor keljen kapkodni amikor kellene.
- A piskóta sütéséhez nagyon ritkán használok sütőport, nagyon szép piskótát és tortát lehet sütni simán tojásból, lisztből és cukorból.
- Laktózmentes túrót, tejszínt, tejet és vajat használok, mert a családban van laktózérzékeny, és amúgy is ugyanolyan az íze.
- Ha marad a piskótából levágott darab azt kicsi darabokra szaggatom és rögtön lefagyasztom. Kiválóan fel lehet használni később desszertgolyókhoz vagy akár puncstorta töltelékéhez is.
- Saját készítésű vaníliás cukrot használok, ami nagyon egyszerű: egy zárható fém edénybe tegyél cukrot és egy kikapart vaníliarudat, időnként rázd össze, pár nap után már használhatod is.
- Süteményekhez vagy krémekhez mindig vajat használok, margarint szinte csak a pogácsákba teszek.
- Tortákba vagy pohárkrémekbe kizárólag állati eredetű tejszínt használok!
- Mindig tarts otthon aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, tojást és túrót, mert ezekből nagyon gyorsan össze lehet állítani egy gyors sütit.
- Nem baj ha elrontasz valamit, a hibáinkból fejlődünk tovább, pl: én egyszer sós pisztáciát pirítottam egy tortára, de ezt csak akkor vettem észre mikor már összekevertem a többi olajos maggal. Megkóstoltam és a krémmel együtt valami frenetikusan jó lett mégis.
- Ne félj kombinálni az ízeket, meglepően jó kombinációk is kisülhetnek belőle.
- A legfontosabb tippem végtelenül egyszerű, mosogass el rögtön mindent, amit használtál és rakj rendet, mert ha így teszel, akkor mindig lesz kedved egy tiszta konyhában sütögetni.