Belga csokis sajttorta

Elkészítés: könnyű | 20 cm-es forma

Alap


Hozzávalók / 20 cm-es forma:

  • 18 dkg darált fűszeres keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet a vajjal összekeverem és egy 22cm átmérőjű kivehető aljú formába nyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg belga csokoládé
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

  • A csokit megolvasztom és félre teszem. A mascarponét a cukorral kikeverem, hozzáadom egyesével a tojásokat, utána belekeverem a csokit. Simára keverem és az előkészített alapra öntöm.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősnek kell lennie a közepének, de a beleszúrt pálcán már nem folyik. Szobahőmérsékletűre hűtöm és beteszem a hűtőbe 4-5 órára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 15 dkg belga csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A csokit megolvasztom és a teljesen kihűlt sütemény tetejére öntöm. Kókuszreszelékkel díszítem.

További képek