Fahéjas mandula

Elkészítés: könnyű | 1 nagy tálkányi

Hozzávalók / 1 nagy tálkányi:

  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál sűrített tej
  • 2 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál fahéj

Elkészítés:

  • A mandulát zsiradék nélkül egy vas serpenyőben kicsit megpirítom. Kiöntöm egy tálba.
  • A többi hozzávalót összekeverem és a serpenyőbe öntöm. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítem, míg a massza elkezd forrni.
  • Ekkor beleöntöm a mandulát és addig keverem, míg a cukor kikristályosodik és teljesen bevonja a szemeket. Gyorsan lezárom és egy sütőpapírra kiöntöm.

Tippek


  • Tisztított vagy héjas mandulát, mogyorót is használhatunk, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

További képek