Házi krémes torta

Elkészítés: közepes | 24 cm forma

Hozzávalók / 24 cm forma:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 8 lap zselatin
  • 400 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  • Először az alját és a teteje lapokat készítem el. Ehhez a leveles tésztából kivágom a forma méretét 2x. Az egyiket szeletekre vágom és kicsit távolabb teszem egymástól, hogy ne süljenek majd össze. 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütöm az alja kört és a tetején lévő lapokat.
  • A krémhez szétválasztom a tojásokat, a fehérjéhez csipet sót adok. A sárgájákat kb 2 dl tejjel és a pudingporokkal összekeverem. A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom és hagyom megduzzadni. Ha kihűlt az alsó lap, magasabb állítható formába teszem.
  • A fehérjét háromnegyedig felverem, utána hozzáadom több részletben a cukor felét és fényes kemény habbá verem. A tejet a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a pasztával, csípősre melegítem, majd hozzáadom a sárgájás elegyet és takarék lángon folyamatosan kevergetve besűrítem.
  • Ha már pudigsűrű, akkor lezárom és belekeverem a kinyomkodott zselatinlapokat. Hozzáadom még forrón a fehérjehabot, utána az előkészített formába a megsült alapra öntöm. Ha már kicsit hűlt, beteszem a hűtőbe.
  • Ha megkötött a süti teteje, kb 2 óra múlva a tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a zselatin fixxel felverem és óvatosan a tetejére kenem. Hagyom egy éjszakát állni, másnap kiveszem a formából, tetejére teszem a felvágott lapokat és porcukorral megszórva díszítem.

További képek