Dupla sajtos válogatás

Elkészítés: könnyű | kb 30 db

Hozzávalók / kb 30 db:

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg puha margarin
  • 140 g tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg tökmag + 5 dkg napraforgómag
  • 2,5 dkg élesztő + 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

  • A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
  • A lisztet megsózom és elmorzsolom a margarinnal.
  • A sajtokat robotgépben finomra ledarálom, és a trappista sajtból kiveszek 5 dkg-ot a tetejére, a többit a liszthez keverem.
  • Beleteszem a tojássárgáját, tejfölt, felfuttatott élesztőt és összeállítom a tésztát.
  • Letakarva hagyom kelni fél órát.
  • Tetszőleges méretűre szaggatom és lekenem a tojással.
  • A tetejére felváltva sajtot, napraforgómagot, tökmagot szórok.
  • 180°C-on szép barnára sütöm a pogácsákat.